· 

Gastblog accon■avm: Van stage naar droombaan: ik maak mijn ambities waar bij accon■avm


Lees in deze gastblog van blogsponsor  accon■avm het verhaal van Johannes de Boer, Aspirant Accountmanager bij accon■avm. 


In 2015 startte ik als stagiair accountancy bij accon■avm adviseurs en accountants. Nu, inmiddels 5 jaar later, ben ik Aspirant Accountmanager en begeleid ik zelf onder andere stagiairs. Hoe ik mezelf zo snel heb ontwikkeld bij accon■avm? Dat heeft te maken met de roots van de organisatie. Lees mijn verhaal en doe inspiratie op voor jouw carrière.  

 

Toen ik bij accon■avm solliciteerde als stagiair accountancy, heeft het dilemma ‘Big Four vs. kleinere organisatie’ door mijn hoofd gespeeld, net als bij veel andere studenten. Daar kwam ik niet helemaal uit, maar ik had wél een scherp toekomstplan in mijn hoofd. Eerst werkervaring opdoen binnen de accountancy, daarna de overstap maken naar de adviespraktijk. Ik zag de doorgroeikansen en stagemogelijkheden bij accon■avm, en dat sprak me aan. accon■avm heeft vestigingen in heel Nederland en een sterke focus op het mkb en de agrosector. Ik besloot ervoor te gaan.


accon■avm is een stichting

Eenmaal aan boord bij accon■avm wist ik dat ik goed op mijn plek zat. accon■avm is een coöperatie zonder partnerstructuur. Alle winst vloeit terug in de organisatie en mensen. En dat merk je aan alles. Er is hier veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zo kan je extra opleidingen en cursussen binnen accon■avm volgen. Daarnaast heeft iedere medewerker een eigen ontwikkelingsdossier. Een mooie leidraad voor de ontwikkeling van je softskills en (nieuwe) competenties.

Waarderingscultuur

Bij accon■avm is volop ruimte voor promotie en mooie extra’s. Toch is er hier geen bonuscultuur, en dat bevalt me uitstekend. In ons werk ligt de focus op kwaliteit en dienstverlening. Daar krijg je oprechte waardering voor, van collega’s en klanten. En daar doe je het uiteindelijk toch voor? Die bonuscultuur mis ik dus niet. Ik koester liever het moment dat je samen met een team iets moois voor de klant hebt gerealiseerd, en dat een tevreden klant daarvoor zijn waardering uitspreekt.


Razendsnel ontwikkeld

Na mijn stage startte ik met een werken-lerentraject en kreeg ik de kans om van mkb-advies over te stappen naar de agrarische afdeling binnen accon■avm. Hier krijg je dus echt de ruimte om klanten te bedienen in branches die jij interessant vindt. Voor mij is dat de agrosector! 

 

Ondertussen kon ik mijn kennis bijspijkeren via webinars en bijeenkomsten binnen accon■avm. Nu ben ik Aspirant Accountmanager en volg ik nog een post-hbo-opleiding accountancy. Als je kenbaar maakt wat je ambities zijn, dan kun je ze hier waarmaken. Er is een ruime keuze aan cursussen en opleidingen en begeleiding hiervoor.

 Aan de keukentafel én in de stal

accon■avm gaf mij snel alle vrijheid en vertrouwen om op pad te gaan. Inmiddels adviseer ik (agro-)klanten in heel Nederland. Onze klantbenadering is heel persoonlijk en betrokken, dat past bij mij.

 

Ik zit gewoon bij ondernemers aan de keukentafel voor adviesgesprekken, maar ook om de administratie te verwerken. Zo heb ik ook al eens een agrarisch ondernemer geholpen met het melken, nadat we gezamenlijk een dag aan de administratie hadden gewerkt. Omdat ik dat leuk vind om te doen. En het is een goede manier om je klant beter te leren kennen.

Je klant verrassen

De persoonlijke aandacht en het coöperatieve karakter van accon■avm komen ten goede aan onze dienstverlening. Je wordt hier gestimuleerd om het elke dag nog beter te doen dan gisteren. Door multidisciplinair samen te werken, proactief te adviseren en innovatieve ideeën te bedenken.

 

Zodat je je klanten écht kunt verrassen. En dat is wat mij betreft de toevoegde waarde van de adviseur of accountant. Zeker in deze tijd, waarin jaarrekeningen opmaken en aangiftes doen steeds meer automatisch gebeurt. Genoeg ambities die ik bij accon■avm kan waarmaken!


Kom kennismaken

Wil jij ook je ambities waarmaken bij accon■avm? Neem een kijkje op onze vacaturewebsite. Er zijn volop vacatures voor jonge talenten zoals jij! Onze recruiters ontmoeten je graag snel (online).

 


Deze blog is mede mogelijk gemaakt door: 


Reactie schrijven

Commentaren: 0