· 

Carnaval 2018

Tsja… Nog een paar dagen en dan barst het grootste en meest gezellige feest in Brabant weer los: CARNAVAL! 

Menig Brabander zal zijn gekste pakje weer uit de kast trekken om 4,5,6 dagen te hossen door de cafés in Oeteldonk, Kielegat, Kaaiendonk, Kruikenstad, Tullepetaonestad, Lampegat of Krabbegat. 

Na het lezen van deze blog zijn wij er van overtuigd dat jij helemaal klaar bent voor de carnaval!

 

ALAAAAAAF 

 


Terugblik op het AAFM Pré carnavals feest

Afgelopen week hebben we met de verenigingen binnen de AAFM academie al de aftrap gehad van het carnaval. Laten we daarom eerst even terug kijken op deze zeer gezellig en geslaagde avond. 

Tijdens het AAFM-feest was al aardig wat bier gedronken, wat ik een goed voorproefje vind voordat de echte carnaval eraan komt! Ik heb het in ieder geval goed naar mijn zin gehad tijdens dit carnavalsfeest en de sfeer zit er voor mij nu goed in!

 


Tips om je kater te voorkomen

Maar na al dat gefeest komt onvermijdelijk de kater. Maar daar hebben wij zeker (als studenten zijnde…) een aantal tips voor. 

 

  • Eet voor je gaat drinken! Op een volle maag zal de alcohol namelijk minder hard aankomen. Lekker veel vezels werken het beste, dus eet een flink bord pasta of een grote banaan. Probeer geen pittig eten te nemen voordat je aan de alcohol gaat, je maag moet erg zijn best doen om erg spicy food te verwerken, het is niet prettig als daar nog eens een dosis drank bovenop komt.

  • Drink cola. Wanneer je veel drinkt (en dat is natuurlijk met carnaval…) is het goed om af en toe een suikerhoudend drankje te drinken. Dit voorkomt dat je dizzy wordt en houdt je vooral scherp. 

  • Rook niet tijdens het drinken. Uit een onderzoek gedaan door de Brown University onder studenten blijkt dat bij de rokers de alcohol veel harder aankomt dan bij de niet-rokers en hiermee dus ook de kater heviger is. 

  • Ontbijt goed. Wanneer je de volgende ochtend een goed ontbijt neemt, kalmeert je maag en geeft het je weer energie. Toast en fruit zijn gezonde opties, maar het ultieme voedsel na een goede stapavond zijn toch wel de eieren! Eet vooral niet vettig en drink zeker geen kruidenthee.

  • Neem een ibuprofen. Een ibuprofen remt je hoofdpijn af en reduceert de alcohol. Neem vooral geen paracetamol in combinatie met alcohol. Dit is namelijk slecht voor je lever en nieren!!

 


Tradities

En dan heb je nog natuurlijk de alom bekende tradities die bij het carnaval horen. We hebben de belangrijkste er uit gehaald en lichten ze kort toe.  

 

  • 11. Alles bij het carnaval draait om het getal 11 heen. De rede is niet zo gek, want 11 is het gekke getal. Daarnaast begint op de 11e van de 11e het carnavalsseizoen.  

  • De optochten. Carnavalsverenigingen zijn vaak maanden bezig met het bouwen van de mooiste praalwagens. De meeste wagens hebben een thema dat aansluit bij het thema van het dorp of de stad.  

  • De prinscarnaval. Dit is tijdens de carnaval de belangrijkste persoon. De meeste prinsen worden rond de 11e van de 11e gekozen. Om verwarring te voorkomen: Hij of zij is geen lid van de koninklijke familie ☺
  • De Polonaise. Misschien wel de bekendste dans van carnaval. Ja het is inderdaad een dans…. Iedereen loopt met zijn handen op de schouder van de gene voor hem of haar achter elkaar aan. Mocht je nu klem komen te staan in de polonaiseslinger, wacht dan tot deze voorbij is en haal daarna je biertje! 
  • Tonproaten. Dit wordt gehouden in de weken voor carnaval. Een aantal mensen gaan de houten ton in en vermaken het publiek met schuine praat en moppen die vaak over de plaats gaan waar het tonproaten wordt gehouden. 

En dan blijft er natuurlijk nog maar één ding over. De liedjes van het carnaval. Ieder jaar zijn er een hoop nieuwe, maar de oude nummers blijven ook immens populair. Wat dacht je van het ‘bloemetjes gordijn’ of ‘er staat een paard in de gang?’. Maar ook recentere nummers als ‘Joost’ en ‘Links, Rechts’. Alle nummers zijn ideaal om een avondje door te zakken en een hele gezellige avond te hebben! 

 


Wij hopen dat je nu helemaal klaar bent voor de carnaval! Alle tradities zijn weer opgefrist, je zit weer helemaal in de carnavalsmuziek en we hebben je tips gegeven om zonder kater gewoon weer door te gaan. Het moet dus helemaal goed komen! 

 

Wij duiken weer de polonaise in, en wie weet komen we je nog tegen! 

 

ALAAAAAAAF 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0