· 

Maak kennis met Fagro


Wat ga jij doen als je klaar bent met studeren, doorstuderen of ga je werken? Dat is de vraag die aan veel studenten wordt voorgelegd. Door aan de slag te gaan als finance professional bij Fagro wordt het antwoord op deze vraag een stuk gemakkelijker: het kan namelijk allebei!

 

Bij Fagro kun je aan de slag als financial en daarnaast eventueel ook parttime doorstuderen. Of maak gebruik van de vele opleidingsmogelijkheden die Fagro intern aanbiedt. Daarnaast kom je als finance professional via Fagro bij uiteenlopende opdrachtgevers terecht, waardoor je een kijkje in verschillende keukens kunt nemen.

 

Collega Jorn van den Bosch is vanuit de schoolbanken bij Fagro terechtgekomen en vertelt meer over hoe hij het werken bij Fagro ervaart.

 

Jorn over werken bij Fagro: Een goede balans tussen cijfers en mensen

 

“Van vakken met financiële vraagstukken werd ik op de middelbare school altijd enthousiast. Hoewel ik een brede studie heb gedaan, business studies met bedrijfskunde als afstudeerrichting, wist ik dus al vroeg dat ik de finance in wilde”, vertelt Jorn. Toen hij van Zuyd Hogeschool kwam, stond zijn keuze voor de financiële wereld nog steeds vast. Alleen twijfelde hij tussen een master of een baan. Jorns dilemma was opgelost nadat hij met een bekende in de supermarkt aan de praat raakte. Jorn: “Hij vroeg me waar ik mee bezig was en welke kant ik uit wilde. Toen ik dat vertelde, zei hij ‘oh, dan ken ik een bedrijf dat iets voor je zou kunnen zijn’. Dat was Fagro. Een maand later werkte ik er.”

 

Interesses ontdekken

 

Fagro bleek precies te bieden wat Jorn zocht: een combinatie van leren en werken. “Je krijgt de kans om in het werkveld te kijken waar je interesses liggen. Zo ontdek je in welke richting je door wilt”, zegt hij. Voor Jorn staat ondertussen vast dat hij werken met cijfers inderdaad erg leuk vindt, maar dat het voor hem ook belangrijk is om contact met mensen te hebben. “Als ik veel met mensen bezig ben, levert dat me aan het einde van de dag energie en voldoening op. Ik wil een goede balans tussen cijfers en mensen in mijn werk”, legt hij uit.

 

Inkoopproces optimaliseren

 

Momenteel zit Jorn op de inkoopafdeling van Hansen Dranken. “Ik ben begonnen met het verwerken van inkoopfacturen. Best ingewikkeld, want elke factuur is anders. Verschillende accijnzen, verschillende kortingen. Met elke leverancier zijn er andere afspraken, je moet controleren of de facturen kloppen”, zegt hij. Ook kreeg hij het verzoek om het verwerkingsproces van inkoopfacturen te optimaliseren en te digitaliseren. “Dat project ben ik nu aan het afronden. Daarnaast ben ik de inkopers gaan ondersteunen bij het bestelproces. Dat gaat van bestellingen maken en contact onderhouden met leveranciers, tot de voorraad en beschikbaarheid in de gaten houden.”

 

Tevreden gevoel

 

Jorn houdt ervan om zichzelf concrete doelen te stellen. “Ik doe veel aan fitness. Vooral oefeningen voor kracht, maar ook conditioneel zoals cardio. Toen ik na achttien jaar voetbal door een blessure niet meer kon spelen, ben ik eens met een vriend meegegaan naar de sportschool. Ik dacht dat het helemaal niets voor mij zou zijn, maar sinds die dag ben ik er niet meer weggeweest. Het is fijn om doelen voor jezelf te bepalen. Als je ze haalt, geeft dat je een tevreden gevoel.” Ook in zijn werk haalt Jorn er eer uit om een opdracht tot een goed einde te brengen. “Ik vind het leuk om dingen op te lossen, individueel maar ook samen met collega’s in een team”, vertelt hij.

 

Ervaren collega als buddy

 

Het contact met collega’s bij Fagro voelt goed, vindt Jorn. “Vanaf het eerste moment voelde ik me welkom bij Fagro. Iedereen staat klaar om je te helpen, van de andere consultants tot je business manager. Het is ook fijn dat je een ervaren collega als buddy krijgt toegewezen. Toen ik in het begin van mijn opdracht met een uitdaging zat, heb ik hem geappt. Ik kreeg direct een bericht terug. Ik voelde me gehoord en merkte dat hij het leuk vond om me te helpen.”

 

Weekendje met partners

 

Jorn is blij met de sociale contacten bij Fagro. “Ontzettend leuk voor nieuwe mensen zoals ik was bijvoorbeeld het weekend met partners, je ziet meteen iedereen. Het was in een soort strandtent, met eten en allerlei activiteiten en we bleven allemaal in de buurt slapen”, zegt hij enthousiast. Ook gedurende het jaar zijn er regelmatig gelegenheden om elkaar te ontmoeten. “Je komt bij trainingen en activiteiten altijd wel iemand tegen die je eerder hebt gezien. Er zitten ook een paar studiegenoten van me bij Fagro, met wie ik wat nauwer contact heb. Allemaal delen we hetzelfde goede gevoel over Fagro”, aldus Jorn.

 

 

Enthousiast geworden? Klik hier voor meer informatie of onze vacatures. Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck (j.sporck@fagro.nl/06-836 935 73) of Levi Eussen (l.eussen@fagro.nl/06-507 395 23). Interesse in de mogelijkheden bij Fagro?

 

www.fagro.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 0