· 

Eindejaars blog 2017-2018


Afgelopen vrijdag was dan echt de laatste dag van het collegejaar. Dat betekent dat we nog één keer terug kijken op het jaar, met zeer geslaagde activiteiten. Samen met de Oase leden kijken we terug op dit jaar. 

Laten we eerst beginnen met een paar weetjes over de blogs. 

 

Onze eerste blog werd geschreven op 31 augustus 2017. Ondertussen zijn we, inclusief deze, 16 blogs verder. Naast de vaste rubriek ‘De voorzitter spreekt’ hebben we ook verschillende terugblikken gehad op activiteiten of verschillende tips hoe je de toetsweek of de carnaval door moest komen.


Buitenlandse studiereis

 

Absoluut hoogte punt was natuurlijk dit jaar de reis naar Barcelona. Van 10 t/m 15 april zijn we met 50 studenten en docenten naar deze prachtige stad afgereisd om verschillende bedrijven te bezoeken, maar natuurlijk ook het nachtleven te verkennen. 

 

“Dit jaar gingen we met SV Oase en de tweedejaars studenten van onze opleiding Finance & Control naar Barcelona. De reis was met 50 studenten en 4 docenten. We verzamelde ’s ochtends vroeg dinsdag 10 april op Rotterdam airport” volgens Eline, een van de organisatoren van de reis. 

 

 

"Toen we dinsdag aankwamen in Barcelona hebben we een fietstocht gemaakt. Hierbij gingen we langs verschillende bezienswaardigheden zoals de Sagrada Famiglia en langs de boulevard. ’s Avonds hebben we de Spaanse biertjes en wijntjes mogen proeven met de georganiseerde kroegentocht. De woensdag hebben we een bedrijfsbezoek gedaan aan de Spaanse bank, zijn we naar het welbekende Park Güell geweest en naar de Bunkers van Carmel.” vervolgt Lisanne.  

 

“De activiteiten en de feestjes die we hebben gehad in Barcelona waren over het algemeen allemaal erg interessant, de ene wat meer de andere maar dat is altijd. Ook zijn er een aantal activiteiten waar ik de tijd liever benutte met het doen van een dutje dan daadwerkelijk opletten, oeps” aldus Dylan. “De karaokebar is me ook erg bijgebleven. Lekker met zijn alle meezingen met foute muziek, zelfs de docenten deden mee. Ook de andere avonden/nachten stappen in de clubs in Barcelona waren erg leuk” vult Noah hem aan. 

 

Ja, de feestjes waren zeker geslaagd, alleen de ochtend daarop was voor veel studenten moeizaam. Vaak vroeg de deur uit om bij het eerste bedrijfsbezoek te zijn. En dan stonden we zelfs nog op de verkeerde locatie…

 

Terug gekeerd na 5 fantastische dagen was iedereen moe, maar voldaan. Complimenten aan de BSR-commissie, vanuit de studenten en docenten. “Hoewel Barcelona een dure uitgaansstad is, heb ik zeker genoten. De buitenlandse reis naar Barcelona heb ik dus ook ervaren als erg interessant”, zegt Mohammed. 

 

Wil je nog meer teruglezen over de buitenlandse studiereis, lees dan hier de blog terug. 


AAFM-gala

Een ander hoogte punt is het jaarlijkse AAFM-gala. Dit gala vlak voor de feestdagen wordt samen georganiseerd met de andere twee verenigingen van de AAFM, Midas en Merlijn. 

 

“Het AAFM Gala is het evenement van het jaar waar honderden studenten samen komen en een groot feest vieren ter afsluiting van het jaar. Lekker opgedirkt en met een glaasje champagne in je hand worden de gasten verwelkomt door de gastheren/dames.” Vertelt Agnes. “Er wordt volop van de avond genoten. Nadat de tijd verstrijkt is het zover om de hakken in te ruilen voor sneakers. Daar sta je dan, aan de garderobe met nog enkele andere dames die ieder hetzelfde doel hebben: sneakers aan trekken en weer verder gaan met de hele avond dansen.”


Het introkamp

De week voordat de lessen beginnen op Avans, vindt het jaarlijkse AAFM-introkamp plaats. Afgelopen jaar gingen we met de begeleiders, studenten en docenten naar het pittoreske Biezenmortel. 

 

“Afgelopen jaar moesten alle studenten hun fiets meenemen naar school, omdat we op de fiets naar de locatie gingen (aankomend jaar doen we dat niet!). Onderweg moesten de studenten strijden tegen andere groepen door middel van diverse spellen, zoals limbodansen en 30 Seconds. Ondanks dat hier hard gestreden werd verdween de zadelpijn helaas niet, maar de groepsband werd sterker” Aldus introkamp-commissie voorzitter Fabienne. 

 

“Gelukkig hadden we ‘s avonds onze wel bekende Biercantus!!! Niets is leuker dan met 250 studenten bierdrinken, liedjes zingen en de docenten het Wilhelmus laten voordragen (kan je het je voorstellen, dat beloofd veel goeds voor aankomend jaar)! De Biercantus werd afgesloten met een groot feest, net als alle andere avonden. Het was fantastisch en dit was nog maar het begin van het kamp!” 

 

Vertrekkend voorzitter van SV Oase Martijn kijkt ook met een goed gevoel terug op het introkamp. “Mijn favoriete activiteit dit jaar was het introkamp. Ik vind het altijd erg leuk om na een lange vakantieperiode iedereen weer terug te zien. Daarnaast is het leuk om te zien hoe alle nieuwe studenten een band met elkaar ontwikkelen deze week. Het is een week waarin je weinig slaapt en veel beweegt, maar het is het allemaal waard. De gezelligheid op het kamp is ongeëvenaard en iedereen vertrekt dan ook vermoeid maar voldaan.”

 

Het introkamp is al ver geregeld en het beloofd een kamp te worden die niemand meer snel gaat vergeten, een echte beestenboel! De Introkamp-commissie gaat er samen voor zorgen dat alle eerstejaars die mee gaan een super start van hun studententijd krijgen! 

 

Meer lezen over het introkamp? Check hier de blog! 


Eerste jaarlijkse Oase kampioenschap schaatsen, oftewel het oase team uitje

“Een paar maanden geleden zijn we in volle getalen op bezoek geweest bij de schaatsbaan in Breda, ter ere van ons eerste jaarlijkse Oase kampioenschap schaatsen. Zoals het onze leden niet vreemd is, was een aardig deel van het gezelschap aanvankelijk ietwat katerachtig, maar dit mocht de pret natuurlijk niet drukken” vertelt organisator Teun Boumeester. 

 

“In vol enthousiasme werd er gestart met het schaatsplezier. Al heel gauw werd duidelijk dat sommigen van ons er aanleg voor hadden en sommigen, tja, laten we zeggen dat hun talenten beter tot hun recht kwamen in de kantine. Tot mijn spijt moet ik concluderen dat dit dan ook de ‘place to be’ was voor een groot deel van het gezelschap. De echte diehards daarentegen, die hebben er nog aardig wat rondjes uit geschaatst” gaat Teun verder. 

 

“Hoewel de officiële uitreiking nooit heeft plaatsgevonden, durf ik toch wel te stellen dat ik zeker een gooi naar het podium heb mogen doen. Ik had er dan ook de wonden voor op mijn voeten en enkels staan, waarvan ik nog steeds de littekens draag. Maar die draag ik natuurlijk met trots!”


Activiteiten van de PR-commissie: de netwerkborrels en bedrijvendagen

“Afgelopen jaar is het voor de PR-commissie een erg goed jaar geweest. We hebben twee super leerzame en gezellige bedrijvendagen en netwerkborrels gehad. Het is erg lastig om maar één hoogtepunt van afgelopen jaar uit te kiezen. Maar als er dan toch iets gekozen moet worden zijn het de bedrijvendagen. Bij deze dagen hebben wij echt kunnen brengen waarvoor Oase bestaat; de studenten en bedrijven bijeen brengen. En dat dan door middel van leerzame workshops in een niet al te formele sfeer waardoor iedereen het gezellige dagen vond” vertelt commissievoorzitter Teun Valk. 

 

Wil je meer terug lezen over de de bedrijvendag? Dit kun je via deze link lezen. 

Meer weten over onze sponsoren Kasparov en Welten? dat kun je terug vinden een de blog waarin ze zich voorstellen. 

Weten wat je doet wanneer je bij Kasparov werkt? Oud Oase-lid Sjoerd Hemelaar vertelt over zijn werkzaamheden in deze blog. 


Het oase-weekendje

 

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver, ons jaarlijkse Oase weekendje stond weer voor de deur. We gingen met 21 leden naar de Belgische-ardennen. Meteen vrijdagavond stond de WK-wedstrijd Brazilië - België op het programma. Deze hebben we in de lokale kroeg gekeken, samen met nog zo'n 100 andere Belgen. Na de winst van België bleef het nog lang onrustig.

 

Zaterdagmiddag zijn we gaan rail biken op een oude spoorweg, heuveltje op. Na een flinke botsing lag er een karretje vanaf.... Oeps. De terugweg naar beneden ging gelukkig iets soepeler en er hoefde weinig meer getrapt te worden. Naar terugkeer in het huisje stond de BBQ klaar en hebben we de dag gezellig afgesloten met spelletjes. 

 

 

Zondag stonden de twee andere verrassingsuitje op het programma. Iedereen zijn zwemkleding ingepakt, maar uiteindelijk zijn we niet gaan zwemmen... Haha iedereen er weer ingetrapt. Na een potje midgetgolf, waar we keken wie de beste golfer in ons midden was, zijn we gaan bowlen om de activiteiten af te sluiten. Wederom in de avond weer een aantal spelletjes gespeeld en elkaar beter leren kennen bij 'doen, durven of de waarheid'.

 

 

Maandagochtend allemaal weer vroeg uit de veren om het huisje wat schoner achter te laten dan hoe het er op dat moment uitzag, koffers inpakken en nog een tosti als ontbijt naar binnen werken en het was weer tijd om terug naar huis te gaan. 

 

Mooie afsluiter van het jaar en de ideale aftap van de vakantie. 


Terugkijkend naar de vele activiteiten, en dan hebben we ze hier nog niet eens allemaal besproken, kunnen we concluderen dat het een druk maar succesvol jaar is geweest voor SV Oase. 

 

Afgelopen donderdag hebben hebben onze vertrekkende (actieve) leden Teun Bouwmeester, Robin Ruijter,  Debbie Rugenbrink en Timo Ermens en oud-leden Steef Hopmans en Mark Verwijmeren hun diploma in ontvangst genomen. Eerder dit jaar was het al de beurt aan Ferenc Leijs en Amy Haverkamp.  

 

Wij willen hen allemaal bedanken voor de inzet voor Oase, maar we gaan jullie vast en zeker terug zien op een van de activiteiten in de toekomst van SV Oase. 

 

Ook danken wij Agnes, Marnix, Sven en Koen voor hun inzet bij Oase. 

 

Het oude bestuur, Martijn van Nijnatten, Debbie Rugenbrink en Agnes van Campen heeft inmiddels  de taken overgedragen aan het nieuwe bestuur Fabienne Lapidaire (voorzitter), Lisanne Havermans (penningmeester) en Niels Buijs (secretaris). Wij danken het oude bestuur en wensen het nieuwe bestuur veel succes het komende jaar!

 

ZO! Dan zit het er nu echt op. Op dit moment zitten wij met z’n allen in de auto terug naar huis vanuit de Ardennen waar we dé afsluiter van het jaar, het Oase-weekendje hebben gehad. Een gezellig weekendje weg met bijna alle leden om echt de vakantie in te luiden. 

 

Wij danken jullie allemaal voor het lezen van onze blogs en wensen jullie een hele fijne zomer vakantie toe. 

 

Groetjes van Sociale media Commissie!

 

 Niels, Debbie en Elina. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0