Vacature AncoferWaldram Steelplates B.V.

Assistent Controller (fulltime)Structural strength in heavy steel plates

AncoferWaldram Steelplates B.V. (AWS) is een voorraadhoudende leverancier van warmgewalste stalen (kwarto-)platen. Als internationaal opererende organisatie beschikken wij over een voorraad van 100.000 ton in handelsafmetingen. Daarmee behoort onze voorraad tot de grootste in Europa. We zijn een dochteronderneming van de Duitse staalproducent SHS-groep/Dillinger, marktleider met een productie van ongeveer 2 miljoen ton kwartoplaat per jaar. Vanuit onze moderne locatie in Oosterhout met aansluiting op het Wilhelminakanaal levert AWS wereldwijd platen uit voorraad en/of snijdt deze op maat. Dit snijwerk varieert van schijven tot complexe contouren waarbij we tot maar liefst 350 mm dikte gaan.

 

Transitie naar groen staal

Groen staal is de toekomst. Daarom investeert de SHS-groep de komende tien jaar meer dan 3 miljard euro in de transitie naar klimaatvriendelijk staal. Dankzij deze baanbrekende investering kan de SHS-groep vanaf 2027 jaarlijks tot 3,5 miljoen ton CO2-arm staal produceren en daarmee zijn CO2- uitstoot met ongeveer 5 miljoen ton verminderen. Voor ons betekent dit dat onze voorraad in de toekomst grotendeels uit groen staal zal bestaan.

 

Ook de markt staat niet stil op het gebied van groene energie. In de toekomst worden steeds meer offshore-windparken gebouwd, vanwege de geplande grootschalige overgang van fossiele naar groene energie. AWS kan door het leveren van kwartoplaat uit voorraad een bijdrage leveren aan deze belangrijke overgang naar duurzame energie.

 

AncoferWaldram Steelplates als werkgever

Bij AWS werken ongeveer 120 medewerkers. Hiermee zijn we als werkgever groot genoeg om zaken professioneel geregeld te hebben en doorgroeimogelijkheden te bieden, maar we zijn ook klein genoeg om iedereen bij de voornaam kennen. Die combinatie maakt ons uniek.

 

Voor de afdeling Finance zijn we op zoek naar een collega die ons kleine team (4 fte’s) kan versterken in de functie van:

 

Assistent Controller (fulltime)

 

Takenpakket:

- Zorg dragen voor een accurate, volledige en tijdige realisatie van grootboekadministratie (vaste activa, voorraad, resultaatrekening, interne controles);

- Werkzaamheden ten behoeve van maand-, kwartaal- en jaarafsluiting zoals reserveringen, aansluitingen met subadministratie, Intercompany-afstemming, het zuiver houden van tussenrekeningen en het maken van rapportages;

- Provisieadministratie;

- Kostprijs- en marge-analyse;

- Fiscale aangiftes verzorgen (OB, ICP en Intrastat);

- Assisteren bij het opstellen van de jaarrekeningen;

- Overnemen of ondersteunen collega’s van de financiële administratie.   

 

Het profiel:

- Je hebt een afgeronde opleiding op HBO opleiding richting Bedrijfseconomie of Accountancy;

- Je beschikt over een goede kennis en handelingssnelheid in excel;

- Je kunt goed overweg met MS office en bij voorkeur ook met SAP of een vergelijkbaar ERP-systeem;

- Je bent accuraat;

- Je beheerst de Engelse taal, spreek je Duits en Frans dan is dat een pré maar geen vereiste;

- Je kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken.   

 

Wij bieden:

- Ontwikkelingskansen en unieke coaching “on the job”;

- Een zelfstandige functie binnen een solide internationale productie-en handelsorganisatie met een informele, daadkrachtige cultuur met korte lijnen;

- Een prettige werksfeer in een leuk team

- Een marktconform salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 26 vakantiedagen en 12 adv dagen   

 

Meer informatie of solliciteren? Neem contact op met Liesbeth Hoen, HR manager op 0162-491500.

Graag ontvangen wij je schriftelijke sollicitatie op hr@aws.dillinger.biz .